תפילה וברכות

האם המחשבה (הגיון הלב) גם נחשבת לתפילה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ראשית אני שואלת לגבי תשובה לשאלה ששאלתי על רבי אלעזר ותאות אכילה. שאלתי בנושא תפילה היא לאחרונה אני מרגישה הרבה פעמים שאני מייחלת למשהו בלב ולא מבקשת בפה (מפני שאולי לא נראה לי שאקבל או מפני שאותו יום אני בקטנות המוחין באמונה שלי מתוצאות של תפילה או שזה לא כ"כ חשוב לי) ופתאום אני מקבלת את זה, והרי ידוע שחייב להוצא בפה ולאחרונה אני רואה תוצאות ללא הוצאה בפה האם יש הסבר לעניין זה, האם להמשיך ככה אשמח לתשובה על התופעה המוזרה שאלה שניה: קניתי אופה לחם חשמלי האם צריך לטבול את הקערה הפנימית שהיא נשלפת ובה נאפה הכיכר תודה רבה

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות; בנוש תפילה, הפסוק אומר: יהיו לרצון אמרי פי והגיון לבי לפניך - ה' צורי וגואלי. מכאן נלמד כי הגיון הלב, כלומר מחשבה, היא גם תפילה חשובה, ולא רק אמרי הפה. ודאי שרצוי להוציא בפה, ובכל אופן, הרצון הפנימי גם נחשב כתפילה.

צריך לטבול את הקערה הפנימית.

הצלחה וברכה;

יעקב משה