תפילה וברכות

האם עונים אמן אחרי ברכה של עצמי ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1. מותר לענות אמן אחרי כל ברכה בתפילת 18 ובברכת המזון בלחש/בקול? (ביחיד) ומה הדין אם אמרתי אמן בקול? התפילה נפסלת? 2.מנהג האשכנזים להתפלל מנחה סמוך לשקיעה- האם זה חובה וגם לנשים? 3. זה בסדר להתפלל בחדר שינה? 4.אם בטעות אמרתי בברכת המזון/ תפילת 18 ברכה או קטע שלא במקום (למשל אחרי ברוך.. גואל ישראל דילגתי על רפאנו ואמרתי ישר ברך עלינו) מה דין התפילה או ברכת המזון, האם הכל או חלק נחשב לברכה לבטלה, ומה אני עושה במצב כזה? אני בד"כ תופסת את עצמי אחרת 2-3 מילים. במקרה של הדוגמא, זה בסדר לחזור ל´רפאנו´ ולהמשיך כרגיל? או שצריך להתחיל את כל 18 מההתחלה? (יש לציין שאני מאוד משתדלת לקרוא מהכתוב אבל לפעמים קשה לי לאורך התפילה) 5. בפעם הקודמת שאלתי לגבי הדלקת נרות עם ספרדיה (אמא שלי במקרה הזה), מי מדליקה ומי מברכת קודם, וציינת שזה הרי לפי הבעל, פשוט ההורים שלי גרושים, אז היא חוזרת למנהגים שלה.. 6. בברכת המזון עם ספרדים אני צריכה לברך לעצמי נכון? ואסור לי לומר אמן כשהם מברכים? תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

1. לא עונים אמן אחר ברכה עצמית מלבד בברכת בונה ירושלים בברכת המזון.

2. זה לא חובה.

3. כן.

4. צריך לחזור לרפאנו ולהמשיך ולקרוא כפי הסדר.

5. הבנתי. אימך תדליק קודם ולאחר מכן את ושניכן יכולות לברך במקרה זה.

6. לא חייבת, את יכולה לצאת מהם ופשוט שאת יכולה לענות אמן.