תפילה וברכות

סיום תפילת 18

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1. אם אני בסוף 18 ויש קדושה אנני יכולה לסיים את התפילה? עם או בלי פסיעות ?(כדי להצטרף לקדושה) או שאני חייבת לעצור איפה שאני?

2 .אם לדוג´ הגעתי מאוחר לתפילהואני מתפללת עם הש"צ 18 ויש קודשה מטתר להצטרף? למרות שזאת התפילה שלי?

 3. אם מתפללים יחיד צריך בסיום התפילה לאחר פסיעת הצעדים אחורה ואמירת עושה שלום גם לפסוע קדימה? למרות שאין קדושה?

תשובה

שלום וברכה

1. תעצרי היכן שאת.

אם את באמצע התפילה לפני יהיו לרצון הראשון, אין לענות את הקדושה אלא לשתוק ולהקשיב.

את את לאחר אמירת יהיו לרצון הראשון עונים אך ורק את הפסוקים הבאים

קָדוֹשׁ קָדוֹשׁ קָדוֹשׁ יְדֹוָד צְבָאוֹת. מְלֹא כָל הָאָרֶץ כְּבוֹדוֹ:

בָּרוּךְ כְּבוֹד יְדֹוָד מִמְּקוֹמוֹ:

אם את כבר לאחר אמירת יהיו לרצון השני אומרים את כל הקדושה כרגיל.

2. אם את מתפללת עם החזן, מילה במילה והגעת למחיה המתים יחד ע החזן מותר לך לומר איתו את הקדושה.

3. אין חובה לחזור קדימה, אולם נהגו לחזור.