תפילה וברכות

שיוך הברכות לסוגי המזון השונים-כיצד?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! השאלה שלי היא איך אני יודעת מה לברך על כל דבר אני מתבלבלת בעיקר במזונות ובשהכל נהיה בדברו אני לא יודעת מה שייך למה אני אני יוכל ללמוד את זה..

תשובה

שלום וברכה

כל דבר שיש בו קמח מחמשת הדגנים מברכים עליו בורא מיני מזונות.

אכתוב בקיצור סדר הברכות. לפני אכילת לחם מכל סוגי הדגנים [מלבד אורז], מברכים, ברוך אתה אדוני אלהינו מלך העולם המוציא לחם מן הארץ.

על עוגות קרקרים וכל מיני מאפה או בישול הכוללים קמח מסוגי דגנים [כולל אורז], אומרים הברכה ברוך אתה אדוני אלהינו מלך העולם בורא מיני מזונות.

על פירות העץ מברכים ברוך אתה אדוני אלהינו מלך העולם בורא פרי העץ.

על ירקות [וכן פירות הגדלים על האדמה ללא עץ] כגון עגבניה אבטיח מלון תפו"א וכדומה מברכים ברוך אתה אדוני אלהינו מלך העולם בורא פרי האדמה.

על כל שאר המאכלים, וכן על כל סוגי השתיה [מלבד יין] מברכים ברוך אתה אדוני אלהינו מלך העולם שהכל נהיה בדברו.