אמונה

מעלת שמירת העיניים אצל בנות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1. אין בתשובה שם טיפים איך להימנע ממחשבות פסולות אלו. אז אם אפשר בבקשה לכתוב. 2. יש מעלה או מצווה(עם שכר) לבנות לעשות שמירת העיניים מפניי בנות אחרות, או מפני עצמן? כמו ש: א)רבי יהודה הנשיא שמר עצמו מגברים אחרים(אנטונינוס) ומעצמו. ב)וגם כמו שעדיף לא להיסתכל על שרצים ובע´ח טמאים כשלוקחים את הילד ללמוד אותיות אחרי החלק"ה. ג) כמו שמצווים לכסות את הפסולת שכתוב ´וְיָתֵד תִּהְיֶה לְךָ, עַל-אֲזֵנֶךָ.. וְלֹא-יִרְאֶה בְךָ עֶרְוַת דָּבָר, וְשָׁב מֵאַחֲרֶיךָ´ ז´א שאם רוצים שה" לא יתרחק, אלא כן ישכון בנו צריך להיזהר לא להיסתכל בדברים לא טהורים(כך שמעתי מהרב אמנון יצחק, בתקוה שהבנתינכון..)

תשובה

שלום וברכה

1. להסיח דעת לדברים אחרים. ב. להתפלל על כך בבוקר להינצל מכל מחשבה אסורה. ג. להשתדל להינשא במהירות. ד. להיות עסוקה במשך היום.

2. אין עניין לבנות להישמר מראית בנות אחרים או את עצמה אלא אם כן היא יודעת בעצמה שהדבר גורם לו למחשבות אסורות.