אמונה

חומרת נוכחות הגוי בבית הכנסת.

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב , לפי מה שידוע לי ולפי מה ששמעתי בערוץ הידברות מאחד הרבנים אין שום דבר חמור נגד גוי בבית הכנסת . למרות זאת התווכחתי עם כמה חברות שטענו שלפי מה שהן יודעות ולפי מה שהן שמעו מרבנים שונים - כאשר יש גוי בבית הכנסת אלוקים לא שומע לתפילת האנשים באותו בית הכנסת. רציתי לדעת מה בעצם נכון ? האם זה לא טוב כאשר יש גוי בבית הכנסת ? תודה מראש .

תשובה

שלום וברכה

לא נמצא בשום מקום למיטב זכרוני שהתפילות לא מתקבלות בבית כנסת שיש בו גוי.

היה מנהג בהרבה קהילות לפני כמאה שנה ויותר בעת שעדין לא היה אור החשמל, שבתפילת נעילה היה בא הגוי להדליק את הנרות בבית הכנסת, אמר על כך מרן מהר"ש מבעלזא זיע"א שמטרת המנהג היא כדי שהקב"ה כביכול ישווה ביננו - עם ישראל ובין הגוי שנכנס כעת לבית הנכסת ובכך יפסוק לנו שנה טובה ומתוקה.