אמונה

מהי חומרת מקרה לילה/קרי?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. קרה לי הלילה קרי לילה ואני יודע שזה מטמא. כרציתי ללכת לסליחות ושחרית הלכתי לפני למקווה בשביל להטהר אך הוא היה סגור ולא היה לי איך להטהר. אז יצא שלא רציתי להפסיד את התפילה. כידוע ביום חמישי מוצאים ספר תורה, הזמינו אותי לעלות אבל סירבתי כי הרגשתי טמא לגעת בספר תורה. השאלה היא האם מותר להתפלל או לקרוא בתורה כשאתה בטומאת קרי? כי אני זוכר שיש תקנה של עזרא הסופר שלא ללמוד תורה אם אדם בטומאת קרי.

תשובה

שלום וברכה

א. להבא תתקלח למשך שתים שלוש דקות כאשר אין מקווה פתוח.

ב. להלכה מותר לעלות לתורה ולהתפלל אף מי שהוא בעל קרי, אבל יש מאוד להקפיד שלא לוותר על טבילה במקווה בכל עת שקורה קרי.