אמונה

חתונה וצניעות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

מדוע דרך הבאת ילדים לעולם הינה כ"כ מגעילה, ונשמעת מאוד לא צנועה. העניין הזה ממש לא ברור, אסור לחשוב על זה? אבל כולם עושים את זה? וזה ממש בושה, שאם אני אהיה בהריון כולם ידעו מה עשיתי. זה דבר פסול? או דבר נורמלי? אם זה נורמלי מדוע אסור לחשוב או לדבר על זה. תמיד הבנתי מגיל קטן שזה דבר פסול, ולכן גם לא הבנתי למה התורה מדברת על זה באיסורי עריות וכדומה. כי עובדה שדילגנו על זה בלימוד חומש ביסודי.(מה ההבדל בין ילדים קטנים לגדולים?) ואיך זוג שמתחתן עושה מהפך לכל המחשבה ביום אחד? אתמול זה איסור חמור והיום זה מותר. (ואל תענו לי, כמו אכילה ושתייה ביום כיפור, הכוונה שלי היא איך הם עושים את המהפך להסתייגות ולרגשות הדחייה שהם בנו לעצמם במהלך השנים) ומה זה "ודבק באשתו" צריך לדבוק בה´ לא באשתו תודה.

תשובה

שלום וברכה

האמת שלא אמורים לחנך על עניין זה שהוא מגעיל ופסול. זה ממש לא מגעיל ולא פסול אלא אסור באיסור חמור - איסור כרת ומיתת בית דין, עם כל גבר זר מלבד עם בעלך.

בעז"ה לפני החתונה חשוב מאוד ללמוד אצל מדריכה מוסכמת וטובה שתוציא ממך את החינוך הפסול בעניין זה.

מותר לחשוב על כך רק בהקשר של בעלך ולא על זוגות זרים.