אמונה

רוצה לתבוע את הבוס שלי

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, המעביד שלי אינו עומד בדרישות החוק ואני מעוניינת לתבוע אותו. כמובן שלא אעשה דבר שהוא בניגוד לתורה ולכן בקשתי שישאלו בשבילי רב מו"צ אם מאחר ואני יודעת שמדובר באדם חילוני לחלוטין אני יכולה לפנות לביה"ד לעבודה שכן אין סיכוי שהוא יסכים ללכת לדין תורה והתשובה שקיבלתי היא שאני צריכה לפנות לדין תורה ורק אם הוא יסרב אז אוכל לגשת לערכאות הרגילות . א. האם זה נכון (לא שאני מפקפקת חלילה במי שענה אבל אולי לא הובנתי נכון וגם השאלה עברה דרך צד ג´ ...) , האם באמת צריך לגשת לבי"ד לזמן אותו ואז הוא לא יגיע ושוב לזמן ורק אחרי שהוא יסרב בפעם השלילשית אוכל לגשת לביה"ד לעבודה ? להערכתי זה יכול לקחת חצי שנה??? ב. מתוך הנחה שאסור לגשת ישירות לבימ"ש , האם מותר לי לגשת לעו"ד ולאיים רק במכתב שכן אני יודעת שמקרים דומים מסתיימים לרוב בפשרה בלי להגיע בסוף לבימ"ש ? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לגשת עם עורך דין במכתב אין כל בעיה. אולם אם רוצים לגשת לבית משפט יש לגשת לבית דין ואם המעביד לא יופיע יש להסביר לבית הדין שמדובר באדם חילוני ולהסיבר את המקרה כמדומני שבית הדין יתנו לך אישור מיידי.