שבת

נסיעה בשבת מעיר לעיר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום,יש משהו שקצת מציק לי ודי מגביל אותי בהתחזקות. פעמיים בחודש אני אמורה לנסוע בשבת לאבא שלי. אין באפשרותי לנסוע אליו לפני כניסת שבת מהסיבה הפשוטה שאת הקידוש אנחנו עורכים אצל סבתא שלי בעיר אחרת. קשה לוותר על השבת הזו איתו אבל עדיין מצד שני מאוד חשוב לי להתחזק ולהתקרב לבורא,זה מושך אותי וזה עושה לי טוב! רק שכמו שאמרתי אני די מוגבלת בעניין הזה.אני רוצה לדעת אם זה בסדר לשמור שבת אבל לנסוע פעם אחת,מעיר אחת לעיר אחרת או שעדיף לא לשמור למרות שזה לא הגיוני. אשמח אם תעזור.תודה!

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שעדיף לשמור הכול חוץ מפעם אחת לנסוע עם אבא ובפרט כאשר את לא נוהגת ברכב.>אולי ניתן לוותר על הקידוש עם סבתא ותישארי בבית מתחילת השבת ותבקרי אותה במועד אחר.

גמר חתימה טובה, עלי והצליחי,