שבת

כיצד ניתן לאכול בשבת מצלחת פיצוחים מסוגי שונים מבלי להיכשל בבורר?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, 1. האם מותר לי בשבת לדוגמא: אם יש לי בצלחת/ שקית ובתוכה פיצוחים מעורבבים ואני רוצה דבר כלשהו, לדוגמא: בוטנים או שקדים וכו"`- האם יש בזה עניין של בורר או בגלל שזה ניכר לעין זה מותר?? 2.איך אדע אם להגיד בברכת מעין שלוש: על מחיתה או על המחיה או על פירותיה או על הפירות (אם אני לא יודעת אם זה א"י או לא)? תודה ושבוע טוב

תשובה

שלום וברכה

1. אין היתר של דבר ניכר.

אולם מותר תמיד להוציא את הפיצוחים שאת רוצה לאכול כעת.

בכל מקרה של ספק צריך לומר על המחיה.

בברכה - בנימין שמואלי