גידול כלב בבית כל הפרטים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. אני אמא חד הורית (גרושה) ןוש לי בת יחידה בת 9.5 שנים - היא הפצירה בי כל השנים להביא כלב הביתה - מאז שהכלב הגיע הביתה היא כבר לא משגעת אותי בנושא "למה אין לה אחים לשחק איתם". האם מותר לגדל כלב שעשוע (קטן ולא מזיק) בתוך הבית? (אין לי גינה) אם הכלב נמצא באותו חדר איתי - האם מותר לי להתפלל או לקרא תהילים? הכלב ישן איתנו באותו החדר (הוא על הרצפה כמובן)? אשמח לקבל תשובה מפורטת ככל האפשר בברכה, ובתודה מראש ברוריה

תשובה

שלום וברכה

מותר לגדל את הכלב ומותר לומר תהילים ולהתפלל כאשר הכלב נמצא איתכם בחדר.

בברכה - בנימין שמואלי