האם מותר לשים צמיד ברגל?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה. 1 האם מותר לשים צמיד ברגל? 2 האם מותר להתפלל עם כותנת (צנועה ונקייה)? 3האם מותר ללבוש בגד ים רגיל בלי חולצות ותוספות בים כשיש מציל? האם מותר לשלול שידוך (כשעוד לא היתה פגישה) משום שהבחור קטן בערך בשנה וחצי? 4 איך אני יכולה לדעת אם רב הינו רב כשר? 5 האם מותר בבין המצרים ללכת לים? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. עדיף להימנע מלהניח צמיד ברגל אם לא הולכים עם חציאת ארוכה המסתירה את הצמיד.

2. ברכות השחר מותר.

תפילת העמידה יש להתפלל בבגדים שהיית עומדת איתם בפני אדם חשוב.

3. נחלקו בכך הפוסקים והמחמירה תבוא עליה הברכה.

מותר לשלול שידוך, אולם זה לא מומלץ.

4. אם הוא מוסמך מגדולי ישראל מוכרים או שהוא עובד במוסד המוכר על ידי גדולי ישראל.

5. מותר.

אולם יש להיזהר שלא ללכת במקומות מסוכנים.

בברכה - בנימין שמואלי