שאל את הרב - כללי

ישראל

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

למה אנחנו אומרים " אבותינו אברהם , יצחק ויעקב"? הרי מלאך אמר ליעקב אבינו שמאותו יום שמו יקרא ישראל ולא יעקב! ז"א הוא עבר שינוי שם ע"י עליונים , אז למה אנחנו עדיין אומרים "יעקב אבינו"? תודה מראש - מאיה

תשובה

שלום וברכה

מבואר באור החיים הקדוש פרשת ויחי ששמו של יעקב נשאר גם יעקב וגם ישראל

כאשר ישראל בדרגה נמוכ ההם קרויים יעקב וכאשר הם בדרגה עליונה הם נקראים ישראל ועל כן אנו אומרים אלה-י יעקב כדי לסמל שגם כאשר אנחנו בדרגה נמוכה אנו זוכים לשמירה בזכותו של יעקב אבינו.

בברכה - בנימין שמואלי