שאל את הרב - כללי

מגוון שאלות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב! & שמעתי שאם עושים "על האש" ושמים על המנגל בשר כבד,אסור אחרי זה לשים על המנגל סוגי בשרים אחרים כי רשת המנגל סופגת את הדם היוצא מהכבד. רציתי לדעת האם זה נכון,ואם כן,הדרך החלופית הנכונה היא להשתמש ברשת נוספת או שגם אז יש בעיה? & בעניין גרביים לבנות, רציתי לדעת האם לבישת גרביים זה חיוב מהתורה.אם כן,מה החיוב מהתורה. מדוע שמים בכלל גרביים?? & שמעתי שיש עניין לא להתלבש בחדר כי "הכתלים סןפגים". זה חיוב או חומרא? & איזה ספרים אני יכולה לקרוא כדי להתחזק בהתקרבות אל בורא עולם? אשמח לתשובות מפורטות. אני מודה לך מאוד!!

תשובה

שלום וברכה

צריך לתת למנגל כמה דקות לשרוף את כל הדם ואפשר להמשיך ולהשתמש לשאר הבשרים.

דעת רוב פוסקי זמיננו שחובה על הבנות ללכת גרביים וכל הרגל היא בכלל שוק באשה ערווה. כך פוסק הגר"ע יוסף הגר"ש ואזנאר ועוד.

יש מקילים על פי דברי המשנ"ב שאים בכך משום ערווה.

לא להתלבש בחדר הוא חומרא משום כבוד ה' השורה בכל מקום.

קראי את הספר בגן האמונה.

בברכה - בנימין שמואלי