שאל את הרב - כללי

כמה שאלות חשובות לימות המשיח

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אני חוז\ר בתשובה,נטילת ידיים ברכות השחר תפילין,מנחה,ערבית,ק"ש שלפני שינה,תהילים , לפעמים לימוד תורה עם רב איזה שעה ושומע הרבה הרצאות באינטרנט. שומר את הברית וגם כמה שאני יכול את העיניים וכ´ו. 1.אני יודע שזה יפה ומכובד אבל עדיין מבאס אותי לראות נגיד רבנים גדולים בימנו ובעבר איזה גדולים וטובים הם לדוגמא הרבה זמיר כהן שכל יום אלפים שומעים הרצאות שלו וכ´ו ואנ י מסתכל על עצמי אני כלום השכר שאני יקבל לא יגיע לקרסוליים של מה שהוא יקבל!! זה מבאס( לא שהוא יקבל שכר גדול ועצום חלילה , אלא שאני משווה את עצמי ואחרים אל גדולים כאלה אז זה מבאס.ואני מרגיש קצת שזה לא פייר כי לאנשים כאלה נתנו היכולות ללמוד ולדעת דברים ולדבר ולזכות מה שלרובנו אין. 2.אני סיימתי כרגע י´א אני בסוף י´ב מתכוון ללכת למכינה קדם צבאית דתית שלומדים שם תרורה ומתכוננים לצבא ולאחר מכן להתגייס שלוש-4 שנים ליחידה קרבית. האם זה טוב? האם זה מצווה להיות בצבא? איך הדת רואה את השירות הקרבי? כמובן אחרי הצבא בעזרת השם אני אלך לישיבה 3.עוד דבר שמבאס זה שאומרים שתהיה מלחמה ויבוא המשיח והגאולה וכשאני רואה את עצמי עדיין לא הספקתי ממש לעבוד את הקדוש הברוך הוא להתקרב אליו ללמוד בישיבה וכו´ ושמעתי שאם כ זה יקרה אז זהו יגמרו ההזדמניות לאלה שלא הספיקו? רציתי לדעת על זה יותר? מה ההתרונות ומה החסרונות שבגאולה ובמשיח? האם זה טוב לנו?

תשובה

שלום וברכה

1. א. לכל אחד יש את תפקידו בעולם והקב"ה מסבב לכל אחד הזדמנויות שיגיע למילוי תפקידו. אם אתה תעשה את המוטל עליך בעולם תזכה לשכר רב בדיוק כמו הרב זמיר בתפקידו.

ב. יש לכל אחד את הכוח להיות שותף לכל פעולותיו של הרב זמיר ולקבל שכר של המזכה הרבים וזאת על ידי תרומה לארגון הידברות.

2. ברור שיש עדיפות ללכת לישיבה קדושה ולהתעלות בתורה ובכך להגן על יושבי הארץ.

3. אינני יודע מתי משיח יבוא אולם בוודאי אין להשתהות ולבוא מיד לישיבה וללמוד תורה הרבה.

מעלת ימות המשיח הם רבות ולא נאריך כעת בזה.

מומלץ לראות את ההרצאות על אחרית הימים ובעז"ה תבין את כל המעלות של ימות המשיח.

עלה והצלח – בנימין שמואלי