אמונה

כיבוד הורים וכשרויות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום,יש לי שאלה לגבי כיבוד הורים,אני חוזרת בתשובה ומקפידה על כשרויות מהודרות וכמובן שההורים שלי תומכים בי בכך אחרת לא היתי מצליחה,ועכשיו אחרי ההתקדמות הזאת ועוד כל מיני התקדמיות רוחניות באה אחריהם הבעיה. אני לא כל כך מיתנהגת לאמא שלי בכבוד,ואני יודעת את כל הדינים על מי שלא מכבד אביו ואימו אבל שמגיע רגע הנסיון ואני לא מצליחה להישתלט על עצמי,ואז כשהגעתי למצב כזה שאני עונה לאמא שלי אז כולם אומרים לי "מה שווה הדת שלך עדיף שלא תישמרי על כשרויות וכו..עיקר שתכבדי הורים",אבל הם לא מבינים אותי שאין קשר בין אחד לשני,ברור שאני צריכה לכבד את אמא שלי אבל זה לא סותר וימנע ממני להיתקדם בדברים אחרים. ואני מנסה להסביר להם זאת,אבל אין מבין. מה אני יכולה לענות במצבים כאלה שקורים כמעט כל יום? אני ישמח אם תתנו לי פה קישורים להרצאות על נושא כיבוד הורים,ואפילו עם האחים,שהם גם אחד הגורמים.

תשובה

שלום וברכה

בזמן המחלוקת אין להסביר דברים כבדים אלו ויש רק להגיד לאמא סליחה ולא התכוונתי לפגוע כלל.

בעת רוגע יש להסביר לאמא שאין קשר להתאמצותך לשמור על מידותייך ובין הכוונה שלך לקיים את כל מצות ה' ולהקפיד על כשרויות.

עלי והצליי והמשיכי להתעלות מעלה מעלה.

בברכה - בנימין שמואלי