אמונה

זקוקה לעצה ...

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! אני בחורה בת 17 חזרתי בתשובה לפני כ-4 שנים, ההורים שלי חילונים, וקצת קשה לי בשבת, בשאר הדברים יותר "קל" לי אבל, בשבת אני לא מוצאת מה לעשות אז אני יושבת בסלון ומסתכלת בתוכניות שאחי רואה או שאבא שלי רואה... אני מבקשת תן לי עצה...

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שבגיל צעיר כל כך זכית לההגיע לשמירת מצוות וכמעט מהבת מצווה שלך את מקיימת את מצוות ה'.

ונוסף לכך הנני להעריך את מסירות נפשך שלמרות הסביבה שאינה שומרת שבת את מתאמצת לשמור את השבת ככל האפשר, בוודאי הדבר קשה ביותר ונדרשת לכך מסירות נפש גדולה, עונג רב יש לבורא ממעשייך ואת ושכמותך מצילות את עם ישראל מכל גזירות קשות וגרומת לשפע של רחמים עלינו.

ראוי מאוד לללכת לבית הנכסת בשבת ולהכין חומר קריאה רב ככל האפשר ואולי גם ללכת לבתי חב"ד שיש שם סעדות שבת לכל המעוניין ולנסות להיפגש עם חבירות וכוד' כדי להימנע מהסתכלות מכוונת בטלוויזיה.

ראוי לציין שראיה לא רצונית בטלוויזיה אין בה איסור כלל ואין לך לדאוג אם את שומעת טלוויזיה כתוצאה משהותך בבית.

עלי והצליחי ותזכי להתעלות מעלה מעלה בדרכי ה'.

אני מקווה שכבר בשנה הבאה תוכלי ללכת למדרשה וכך תוקל עלייך מאוד ההתמודדות הקשה.

לכבוד לי להיות לך לעזר עוד ככל הצורך.

בהערכה - בנימין שמואלי