אמונה

דרך חיים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב!אני באה מבית מסורתי שברוך ה´ זכה להתחזק יותר בשנים האחרונות,עם זאת אף פעם לא הייתה התייחסות מיוחדת לאורח חיים הדתי-איזה דרך צריך לבחור,וכל הלבטים וההתמודדויות הן שלי בלבד.למדתי באולפנא דתית לאומית לבנות וההחלטה שלי להתחזק יותר באה מתוך רצון עז ושמיעת שיעורים.הלכתי לשירות הלאומי(למרות שכמה מהזרם החרדי ניסו למנוע זאת ממני)ונהניתי מאוד ותרמתי תרומה משמעותית לעמ"י-עבדתי בבתי ספר ועם משפחות עולות שמתאקלמות בארץ וצריכות עזרה וכמובן שהשתדלתי לשמור וללכת תמיד לפי גבולות ההלכה.השנה עבדתי באולפנא לבנות כמדריכת בנות עולות.השתדלתי ללמוד יותר וקיבלתי על עצמי בר"ה להתחזק יותר בצניעות לבישת גרביונים.ברגע שהבנתי מקורות של מצוות והלכות קיבלתי על עצמי בלי להתייחס יותר מדי להערות של אנשים מסביבי.יש שיגידו שאני לבושה בצורה חרדית אבל עם כל זאת אני ממש לא מגדירה את עצמי בתור חרדית.אני משתדלת ללכת לפי גבולות ההלכה בכל המצות שתלויות בי אני חושבת שהציבור הדתי לאומי גדול ביחס שלו לעמ"י,אהבת עמ"י והציבור החרדי בהקפדתו בקיום המצוות.כמובן שזה לא מוחלט לכאן אן לכאן ובכל אחד מהציברוים זה קיים אך יש כאלן שזב בולט אצלם יותר.השאלה שלי היא האם אני חייבת להשתייך למגזר מסויים או שמספיק שאני מקיימת את המצוות ומשתדלת לעשות טוב?אם כבר יש ציבור שאני מזדהה אייתו זה הציבור החרדי לאומי..

תשובה

שלום וברכה

אינך חייבת לתלות שלט שאת שייכת למגזר כלשהוא.

התחברות לחרדליות היא טובה לרוחניות שלך ושל דור העתיד שלך. למרות שאני באופן אישי מתנגד נחרצות להשקפתם בקשר למדינה, אין כל פסול במי שחושב אחרת ובלבד שישמור את כל המצוות כראוי.

אשרייך שזכית להגיע ליראת שמיים טהורה.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי