אמונה

כמה אני מוכנה לחתונה ?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום , אני בעוד חודשיים אי`ה אהיה בת 22. בתורה כתוב : 18 לחופה ...: אני יודעת שהכי נכון זה להתחתן ולבנות משפחה , אבל מעורב לי בזה הרבה שאלות וחששות . כמו : - האם אני מוכנה באמת ? להתחייב - האם אני ייכולה כבר להיות אמא? לנהל בית וכ`ו? זה ממש גורלי ואני לא מרגישה שזה נכון לדחות רק בגלל הפחד. כי בטח כולם מפחדים... ואני כן כבר במשך 4 חודשים שאלתי רבנים , חברים, משפחה אם יכולים לימצוא לי שידוך..וכל פעם מישהו אחר אומר לי- ניראלי מצאתי לך..וזה לא יוצא לפועל. אני מרגישה שאני לא מוכנה מחשבתית ונפשית לחתונה לכן הקב"ה לא מביא לי... האם זה נכון? ( כמה שאפשר להעריך את חשבונות שמיים :)) תודה רבה מ.

תשובה

שלום וברכה

אני בטוח שאת כבר מתאימה לשידוכים אכן כל אחד מפחד והקב"ה מסייע ביד כולם.

אם הפחד שלך חזק מאוד וממש מפריע לך להתקדם מומלץ לפנות לאנשי מקצוע שיסייעו בידך להתגבר על הפחד.

אין לראות באי ההצלחה למצוא שידוך עד עתה שום סימן משמיים לכך שאת לא מוכנה לשידוך. כך דרכו שלעולם לבדוק כמה דברים לפני שמוצאים את הזיווג הנכון.

בהצלחה - בנימין שמואלי