חברה והשקפה

המשיח - כיצד אנחנו צריכים לנהוג עד שהוא יבוא?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב הבנתי מהרצאות רבות ששמעתי שאנחנו באחרית הימים, בקרוב יבוא המשיח. כיצד אנחנו צריכים לנהוג עד שהוא יבוא, האם להמשיך כרגיל את חיים שלנו, האם לקנות בית, ללמוד מקצוע? האם לחסוך לפנסיה? אני שואלת כי למדתי שכשהמשיח יבוא לכולם יהיה טוב ואז למשל לא יצטרכו רופאים, אז לשם מה לי ללמוד רפואה? וכד´. איך יהיו החיים כשהוא יבוא, האם לאנשים יהיה רכוש או שהכל יהיה רוחני? יש טעם לקנות בית או שהוא יהרס לי במלחמת גוג ומגוג? או יעלם כשהמשיח יבוא? או שמא יעברו עוד כמה שנים טובות עד שהמשיח יבוא (20-30),וצריך להמשיך לחיות כרגיל?.. תודה, מרים

תשובה

שלום וברכה

מאחר ואינננו יודעים מתי יבוא ואף שאנו מצפים לו בכל יום שיבוא יתכן שהדבר יתעכב עוד ועוד עד שנזכה לתשובה שלימה ועל כן יש לנהוג כמנהגו של עולם ולהשתדל בעניין הפרנסה.

כאשר לומדים מקצועות כדי להתפרנס וכדי שנוכל לגדל את בנינו לתורה וליראת שמיים הרי גם לימוד זה נחשב כמצווה גדולה וגם על כך נקבל שכר בעת ביאת המשיח ובעולם הבא.

בהצלחה - בנימין שמואלי