חברה והשקפה

למה לעמול?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הבנתי מתשובתכם שבסוף רוב רובם המוחלט של היהודים יחזרו בתשובה בטוב או ברע. שאלתי היא מדוע לעמול כ"כ קשה עכשיו ולעבור קשיים ןנסיונות מתישים? אולי נמתין לתסריט הקבוע מראש ע"י הקב"ה לרוץ לכיוון המלחמה האחרונה ובסוף נתחזק עם כולם (בצרות תמיד כולם מתאחדים) ונזכה למשיח צדקנו. בסביבתינו ובמשפחתינו יש הרבה אנשים חילוניים שיחסית טוב להם - בית, רכב חדש , עבודה קבועה... לעומת ה"סניף הדתי" שקשה לו יום יום ולא רואה ישועה כבר שנים. הרי בסוף גם אלו וגם אלו יקבלו פני משיח רק שהדתיים עברו יסורים וקושי רב. אשמח לקבל תשובה...

תשובה

שלום וברכה

שתי רעות היהו לאלו שיחזרו בתשובה רק בסוף התהליך.

א. הם יצטרכו להזדכך בגיהנום לנקות אותם מכל חטאיהם.

ב. הם לא יזכו לגודל השכר של המצות של מי שקיים אותם כאן בגלות ואם כי הם יהיו גם בעולם הבא כבר אמרו חכמים על הפסור ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים והכוונה כשם שים מלמעלה נראה בגובה אחיד אולם בעומק יש עמקים והרים וכו' כך גם בביאת המשיח מלמעלה כולם יהיו שווים אולם בעומק השכר וההנאה יהיו הבדלים עצומים בין אדם לאדם לפי מעשיו בעולם הזה.

דברים אלו מבוארים בהרחבה בכל ספרי הקודש וקיצרתי מאוד בדבר.

בברכה - בנימין שמואלי