האם יש הגבלה לפי היהדות ללכת לבתי קברות ?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד יש לי כמה שאלות העינין זה... 1. כל שבת נוהגות הנשים במשפחה שלי להדליק נרות לעילוי נשמת הניפטרים. רציתי לשאול אם זה עוזר להם במשהו ואם בכלל מותר לעשות את זה. 2. רציתי לדעת אם יש הגבלה לפי היהדות ללכת לבתי קברות במיוחד לנשים. 3. מה צריך לקרוא כשעולים לקבר (אם אני אישה שעולה לקבר..) 4. רציתי לדעת איך אפשר להקדיש ההרצאה שתהיה לעילוי נשמת...? תודה

תשובה

שלום וברכה

1. מותר, בוודאי שזה עוזר.

2. בימי המחזור אין ללכת לבית הקברות.

בכלל, אין להרבות יותר מידי בהליכה לבית הקברות.

3. פרקי תהילים או תפילות מיוחדות שמבואות להשתטחות על קברי צדיקים או קברי אבות.

בהצלחה - בנימין שמואלי