מה הדין לגבי חלה שנאפתה לאחר שנאפו בתנור תבשילים בשריים או חלביים ?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני נוהגת,ברוך השם,לאפות חלות.רציתי לדעת מה הדין לגבי חלה שנאפתה לאחר שנאפו בתנור תבשילים בשריים או חלביים מיד אחרי סיום האפייה או לאחר שעבר שבוע(ז"א החלה נאפית שבוע לאחר אפיה של תבשיל כלשהו בתנור). ואיך מכשירים תנור מבשרי לפרווה או מחלבי לפרווה? וגם מה הדין לגבי בישול אוכל פרווה,למשל פסטה,בשיר בשרי?האם מותר לאכול עם הפסטה חלבי? תודה רבה לכם על הזמינות והיחס. כמה זה חשוב בכבוד רב מזל.

תשובה

שלום וברכה

לבני ספרד הדין שווה בכל הדברים שהדברים נשארים פרווה לכל דבריהם.

לבני אשכנז הדין שאסור לאכול את המאכל שנאפה או התבשל בסיר חלבי או בתנור חלבי ביחד עם בשר אולם מותר לאכול מיד לאחר מכן בשר.

לאחר 24 שעות מותר גם לבני אשכנז לאכול עם התבשיל מאכל בשרי.

בברכה - בנימין שמואלי