שבת

מותר לנגן בגיטרה בשבת?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי כמה שאלות..=] אילו דברים [לדוגמה] נחשבים "מוקצה"? מותר לנגן בגיטרה בשבת?.. מותר להשאיר למשל מאוורר דלוק למשך השבת? ואם כן מותר לשנות את המצב שלו המאוורר מ"עומד" ל"מסתובב"?[על ידי לחיצה..] ו..אני התחלתי לא מזמן לישמור שבת..וקרה פעם אחת שהדלקתי אור בטעות...ממש לא בכוונה והצטערתי על זה מאוד....זהנחשב חילול שבת למרות אי הכוונה? תודה רבה על העזרה תמיד=] שבת שלום לי

תשובה

שלום וברכה

אסור לנגן עם גיטרה.

מותר להשאיר מאוורר ומותר לשנות על ידי לחיצה מעומד למסתובב.

הדלקה בטעות אין בה חילול.

אשרייך שאת זוכה לשמור את השבת כראוי ובכך את זוכה להיות שותפה לבורא עולם כמבואר בדברי חז"ל וכל השומר שבת זוכה לנחלה ללא מיצירם {גבולות}.

בהערכה - בנימין שמואלי