שבת

אם מותר להוסיף מים לחמין בשבת ?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

ראשית כל , תודה לצוות הרבנים הקדושים על המסירות נפש להפצת התורההקב"ה ייתן לכם שפע של כוח ובריאות לעבודתו יתברך. יש לי 2 שאלות. א. האם מותר להוסיף מים לחמין בשבת ? (במקרה שרואים שהחמין התייבש, ויש לציין שבדר"כ החמין לא מבושל כל צורכו) ב. האם בכך שאני מטבלת במיונז בשבת אני עוברת על אישור לישה? באיזה מקרים של טיבול סלטים יש חשש לעבור על איסור "לישה"? ג. אודה אם תמליצו לי על ספר שמלמד הלכות שבת בשפה השווה לכל נפש.. תודה, תבורכו מפי עליון.

תשובה

שלום וברכה

אם החמין אינו מבושל כל צרכו, אסור.

אם החמין מבושל כל צרכו אסור להוסיף מים קרים, ומותר להוסיף מים חמים ישיר מהמיחם לתוך הסיר.

במיונז אין איסור לישה.

ספר מומלץ "השבת והלכותיה" של הרב זכאי.

בברכה - בנימין שמואלי