תפילה וברכות

הלכות תפילה של בנות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב ,ותודה מראש קראתי הלכה בשולחן ערוך שבגלל שבנות פטורות מקריאת שמע אסור להן לקרוא אותה ואם הן רוצות אז בלי שם ומלכות אפשר לדעת איזה פסוקים בדיוק למשל בקריאת ערבית יש גם קריאת שמע איך בת צריכה להתפלל למשל ערבית ? (לפי עדות ספרד) שבוע טוב , ליאת

תשובה

שלום וברכה

את קריאת שמע עצמה קוראים עם שם ומלכות.

את הברכות שלפני קריאת שמע ושלאחריה יש לבנות ספרד לומר ללא שם ומלכות אל אלומר ברוך אתה מלך העולם יוצר אור בשחרית וכן בשאר כל הברכות.

באמצע הברכות מותר לומר את השם כרגיל.

בברכה - בנימין שמואלי