חברה והשקפה

ייסורי ה´

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב יש לי שאלה שהיא מציקה לי מאוד: בהרצאה של הרב יצחק פנגר על התאונה שלו הוא אמר, שכשהוא היה בבית החולים, אמר לו מישהו, שה´ מוכיח רק את מי שהוא אוהב כדי לטפל בו, לתקן. אבל כשהוא מוכיח בני אדם הוא הרי פוגע בו בצורה כלשהי. ולכן אני לא מבינה את המשפט שאומר, שה´ ברא אנשים כדי להטיב להם, וזה לא ניראה ככה.. אשמח שתסביר לי על כך יום טוב ומבורך

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה אומר בתורתו שכאשר ייסר איש את בנו ה' אלוקיך מייסרך.

דהיינו כאשר אדם רואה את בנו של חבירו עושה מעשה רע הוא לא יוכיחו אולם כאשר בנו יעשה זאת הוא יוכיחו ואולי יענישו לפי הענין מאחר והוא אוהב אותו ואינו רוצה שבנו יישאר בדרך רעה.

כך גם בורא עולם. לאדם שהוא אוהב הוא יוכיח ויעניש כדי לעוררו לתשובה שלימה.

אפשר להרחיב עוד הרבה בדבר, אולי בפעם אחרת אאריך.

בברכה - בנימין שמואלי