חברה והשקפה

לכבוד הרב היקר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שבוע טוב , ישנן הפגנות רבות בתקופה האחרונה בירושלים בנושא הקברים .. אני לא מבין איך נותנים לגיטימציה בחברה החרדית לזריקת זבל ברחובות שריפת פחים וכד´ . הנזק לנו אוהבי התורה הוא עצום ! אני כל כך אוהב את עם ישראל ורוצה שידעו כולם שתורתנו מחנכת לאהבה וערכים , נעם ושלום מדוע לא שוברים בחברה החרדית את הידים והרגלים (תסלח לי על הלשון הקשה , אני מתאר לעצמי שלרבנים הם לא שומעים) של אלו שמזיקים ? וגם ראיתי פשקוילים עם הנוסח הבא " מלכות השמד מסרבת לאסוף את הזבל מהרחובות..." איך הרבנים נותנים לגיטימציה לרשום דבר כזה ? איפה אהבת ישראל ? ההסתה הזו מזיקה מאד מאד וברור שזו לא דרך התורה איך אפשר לטעות כך ? מה גם שהם זורקים את הזבל בכוונה בתור מחאה ... אשמח לקבל תשובה שבוע טוב ומבורך!

תשובה

שלום וברכה

פורעים אלו ראויים לכל גנאי. אין רב שנותן לגיטמציה להתפרעויות אלו.

בברכה - בנימין שמואלי