תורה ומדע

בקשר לחיים אחר המוות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

צוות הידברות,שלום! אנא ענו לי על שאלותי[אם אפשר לשלוח לי תשובה אישית במייל,אודה מאד,כמובן לא לפרסם את המייל שלי ברבים] שאלה ראשונה:למה גויים שחווים מוות קליני מתארים מציאות של אור חם ונעים ופוגשים את המשפחה הקרובה שמתה שבאים לקראתם ואינם מתארים מציאות של משפט או של אמת אבסולוטית במציאות של הדת היהודית שהיא אמיתית אני מאמינה ששם בעולם האמת הגויים מתוועדים שהיהדות היא האמיתית ולכן מדוע אינם מספרים שזה מה שנתגלה להם?ומדוע הם זוכים לחמימות מרגע לאחר המוות? שאלה נוספת שמציקה לי היא על אותם נשמות ערטילאיות שמשוטטות בעולם[ולעיתים מפחידות אנשים] מי מפקח עליהם? מדוע הם משוטטים ולא נמצאים בגן-עדן או בגיהנום? אם זה כף הקלע זה לא נשמע כל כך סבל ללכת ולשוטט ולהתמקם בדירה מסויימת.סליחה אם השאלות שלי נשמעות לא לעניין אבל הם מסקרנות אותי ורציתי לקבל תשובה.

תשובה

שלום וברכה

מוות קליני עדיין לא מוות סופי ומוחלט ואף שהנפש יוצאת היא לא זוכה לראות הכול אלא רק מה שמראים לה משמים ועל כן לגוי אין כל זכות לראות את המשפט כי אין כל כוונה לעורר אותו לתשובה רק יהודי זוכה לראות את דינו כדי שיתעורר לשוב בתשובה שלימה.

2. נשמות אלו מסתובבות עם מלאכי חבלה ששמורים עליהם והם אינם עוישם מאומה ללא שבית דין של מעלה יתן להם רשות.

בברכה - בנימין שמואלי