תורה ומדע

נדידת היבשות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בסד´ למה התכוון הזוהר בפסוק ´ארץ אחת ממש הוציאו המים,וממנה נתהוו שבע ארצות.´? האם לשבע יבשות כביכול שבע איים שמסביבם אוקיינוס כי סברה כזאת אומרת שיש 5 יבשות כי אסיה ואירופה ואפריקה הם באותו יבשת כביכול. או שהזוהר הקדוש התכוון לשבע יבשות של ימינו כמו אירופה אוסטרליה וכו". אבל זה סותר את הזוהר. כי רשום בזוהר נתהוו שבע ארצות שזה אומר שבע איים שלא מחוברים לשום יבשה. ואני מסתכל על מפת העולם אני רואה שיש 5 יבשות או פחות לא מחוברות שיש מסביבם יבשה או שהיא מחוברת ליבשה שונה. אני צריך תשובה מלאה כי אני רוצה לענות לכמה אנשים באינטרנט על זה. אשמח לתשובה מלאה ומובנת כי הם קשים באמונה להשם יתברך! הם לא מאמינים בתורה ובה".

תשובה

שלום וברכה

גם חוקרים הגיעו למסקנה שבעבר היתה יבשת אחת, והיא התפצלה ליבשות רבות (אפשר לחבר ביניהן כמו פאזל).
האיים הקטנים יצאו מהיבשות שהתפרדו. נראה שהזוהר התכוון לשבע היבשות הגדולות המיועדות לישוב בני האדם (כמו אירופה, אוסטרליה וכו'), ולא לאיים קטנים.
כמעט כל הארצות בעולם מחוברות בפסי יבשה דקים. הכוונה במילה "ארץ" או "יבשה" היא לפיסת אדמה גדולה המופרדת משאר הארצות, ולכן חיבורים קטנים אינם הופכים שתי יבשות ליבשת אחת (דוגמה מצויינת לכך היא אמריקה הדרומית ואמריקה הצפונית - אמנם יש ביניהם את הרצועות הדקות של "אמריקה התיכונה" אך אין ספק שמדובר בשתי יבשות המפורדות מאוד אחת מהשנייה).

ישנן שבע יבשות מוגדרות המופרדות זו מזו:

\>ועצה לסיכום: אסור להתווכח עם איש, אלא רק עם מי שבאמת מתעניין ורוצה לשמוע.

בברכה - דניאל בלס.