אמונה

איך אני יכולה להגיד להורים שאני רוצה לחזור בתשובה??

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום , שמי שרית וברצוני לחזור בתשובה ואני לא יודעת איך להגיד להורים ולאחותי מה אפשר לעשות???

תשובה

שלום וברכה

סליחה על האיחור הרב בתשובה.

אשרייך שזכית להגיע להחלטה החשובה כל כך לחזור בתשובה דהיינו לקים מצוות ה' ולהשתדל לעשות את רצון אביך שבשמים.

לא מומלץ לצאת בהכרזות להורים על חזרה בתשובה דבר שוגרם בדרך כלל להתנגדות אלא יש להתחיל לעשות מצוות כגון ברכות נטילת ידיים הקדה על שב וכדו' וכאשר שואלים אותך מה קרה עונים שאת מתחזקת ומתקרבת ליהדות אולם אין לכך כל הפעה על יחסך להורים או לבית ותמשיכי ככל האפשר להתנהג בטבעיות ולהימנע מדרישות ממהורים להשתנות וכך הם יתרגלו לכך שאת מתקרבת לבורא עולם.

עם אחותך מומלץ להתנהג  יותר בפתיחות ולדבר איתה על הסיבות שגורמות לך להתקרב לבורא ואולי גם היא תזכה בזכותך להרהר קצת על משמעות החיים וכך תלכו שניכם יחדיו לחיי התורה.

אשמח לסייע בידך עוד - בנימין שמואלי