שו"ת פורים

נתינת מתנות לאביונים להורים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1.בקשר למתנות לאביונים.אני רוצה לתת את כסף של המתנות לאביונים לאמא שלי.אמא שלי היא לא עובדת כרגע כי היא בחופשת מחלה עקב פריצת דיסק בגב היא לא עבדה 6 חודשים וחזרה לעבוד לחודש בערך ושוב פעם יצאה לחופשת מחלה.כרגע בימים אלו היא עובדת פעם בשבוע בעבודה קטנה אחרת כדי לפרנס כדי שיהיה כסף לאוכל המצב הכלכלי שלה לא קל מה שהיא מקבלת לא מספיק אפילו טיפה להוצאות בסיסיות והיא לא מקבלת סכום קבוע מביטוח לאומי או משהו.השאלה שלי היא אם היא נקראת אביון ואני יכולה להביא לה את המתנות לאביונים? 2.האם אפשר להביא שתי מתנות לאביון אחד? 3.האם אפשר להביא משלוח מנות אחד בתוך המשפחה בבית וזה נקרא המצווה? 4.שאלה על פסח:עקב המצב בבית שלי שהוא לא שומר תורה ומצוות יוצא מצב שאני צריכה לבד לנקות את כל הבית לפסח, שאלתי היא כזאת האם אני מבחינה הילכתית צריכה לנקות את כל הבית למרות שאני לא בעלת הבית אלא אמא שלי היא בעלת הבית?מה אני כן צריכה לנקות ולכין לפסח? 5.יש לי ארגז מתחת למיטה שלי שאולי מקסימום 5 פעמים פתחתי אותו במשך השנה ויכול להיות מצב שיש שם אולי פירורים אם אכלו על המיטה אבל זה אחוזים נמוכים מאוד האם אני צריכה לנקות אותו לפסח?עד כמה?והאם אפשר למכור את זה לגוי בפסח ולא לנקות למרות שאני יושנת שם בפסח? תודה רבה!אשמח לתשובה לפני פורים.תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. אין יוצאים ידי חובה בנתינה לאביון אחד ויש לתת לשני אביונים.

3. כן.

4. מצווה גדולה תעשי כאשר תנקי את כל הבית מחמץ.

כל הארונות המקרר וכו' שמכניסים בו חמץ יש לנקות מכל חמץ.

כמו כן יש לטאטא את כל הבית. מתחת למיטות או ארונות שיש מרווח בין הארון לרצפה, וכן שאר מקומות שיכול ליפול שם חמץ.

5. אם לא תשתמשי בארון בכל הפסח את יכולה למכור את המגירה לגוי ויש לעשות היכר (סימן)שהמגירה מכורה לגוי.

בברכה - בנימין שמואלי