האם יש טעם בנישואין ללא ילדים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

התחתנתי לפני כ-3 שנים, מפאת הגיל והמצב הבריאותי ככל הנראה אשתי כבר לא תוכל להביא ילדים. האם יש טעם בנישואין ללא ילדים

תשובה

שלום רב,

בוודאי שיש טעם גם בנישואין ללא ילדים, שהרי על פי ההלכה (שלחן ערוך אבן העזר סימן א סעיף ח) שאסור לאדם לעמוד בלי אישה, מחשש להרהור עבירה.

זאת ועוד - הרב עובדיה יוסף זצ"ל בספרו מאור ישראל חלק א' (עמודים רסז-רסח) כתב בשם החיד"א זצ"ל בספרו ניצוצי אורות על הזוהר הקדוש (פרשת וישב דף קפו עמוד ב) בשם הגאון המוסמך מהר"ם גלאנטי בתשובה כתיבת יד, שכל זיווג שהוא לשם שמים, נבראים ממנו בנים בגן עדן, ולעתיד לבוא כולם נקבצו באו אליו, וכמו שכתוב (ישעיה מט כא) "ואמרת בלבבך מי ילד לי את אלה, ואני שכולה וגלמודה", שהייתי סבור שכל טיפות הזרע הולכות לאיבוד, ואלה מי גידל? ה' יתברך, שיש לו מדור אחד בגן עדן, ששם מתגדלים, וה' מצווה למלאך הממונה שישמרם לעתיד לבוא, ולכל אחד יהיה גוף.

בברכה,

הלל מאירס