האם ניתן להשתמש בכספי צדקה לאנשים הקרובים לי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב, אם נאספו כספי צדקה לנזקקים, האם ניתן לחלקם קודם לעניי עירי? ומה מוגדר לפי ההלכה נזקק? היום הרי מחצית מהאנשים אם לא יותר זקוקים ליותר הכנסות.... האם עדיף לתת את הכסף כפשוטו או לקנות בזה מצרכי מזון? בברכת תודה ויום טוב

תשובה

שלום רב,

על פי ההלכה, עניי עירו קודמים לעניי עיר אחרת (שלחן ערוך יורה דעה סימן רנא סעיף ג).

אם אין לו די כסף לצרכיו הבסיסיים אפשר לתת לו כספי צדקה. יש עדיפות לתת מצרכי מזון, כי כך אתה יודע בוודאות שהם הולכים לצרכים בסיסיים.

בברכה,

הלל מאירס