האם צריך הטבת חלום לחלום זה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבודו, באחד הלילות האחרונים חלמתי כי מסירים לי את רגליי בין הברכיים לקרסול ומחברים לי אחרות ואינני מבין בחלום מדוע... וכי קרוביי בחלום מתעלמים מכך כאילו עניין זה בסדר. יש לציין כי זאת למרות שאני אומר קריאת שמע לפני השינה. תודה

תשובה

שלום רב,

רוב ככל הסיכויים שאין לחלום שום משמעות, כמו רוב ככל החלומות בזמנינו. ומכל מקום, כדי לצאת מכל חשש, כדאי לומר הטבת חלום בפני שלושה אנשים שאוהבים אותך (שלחן ערוך אורח חיים סימן רכ), או לומר ריבונו של עולם אני שלך וכו' בזמן ברכת כהנים.

ובעזרת ה' לא יאונה לך כל רע.

בשורות טובות,

הלל מאירס