חברה והשקפה

קירוב יהודי רחוק (רחוק מידי)

  • ה' שבט התשפ"ד

שאלה

שלום רב, בעבודה שלי יש מנקה מוסלמית. האשה הזו מגדירה את עצמה מוסלמית בכל רמ"ח איבריה, דוברת ערבית, מחוברת לקוראן ולסיפורי (הבלי) האיסלם, לובשת חיג'אב ובעלת חזות של ערבייה "חרדית". אני בעצמי בחורה שעובדת במקום, ויש לשתינו יחסים בין אישיים טובים, מלאי דו קיום ושותפות הדדית. יום אחד סיפרה לי המנקה הערבייה, כי היא אינה ערבייה "שלמה", ולמעשה אימה היא יהודייה שנישאה למוסלמי. המנקה מודעת לכך שהיות שאימה יהודייה, אזי שבראי היהדות, היא עצמה גם כן יהודייה, אך מה לעשות שבאיסלאם הולכים לפי האבא... אני כמובן מחוברת ליהדות, והקשר הבין אישי עם המנקה הוא מכורח סביבת העבודה, והכבוד המתבקש לכל אדם שמכבד אותי באופן הדדי (בבחינת חביב אדם שנברא בצלם). כיצד עליי לנהוג לאור העובדה שיש מולי יהודייה שחייה חיים של גויים? האם אני אמורה להכיר לה את היהדות? להחזיר אותה ליהדות? היא חונכה לשקרים נוראיים שהתורה שלנו חלילה מסולפת ואין סיכוי לשיח תיאולוגי עם מי שטוען שאתה "שקרן", כפי שטוענים המוסלמים. גם אם תנסה המנקה לחזור ליהדותה, הרי שהיא מסתכנת בחייה. מה לעשות? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מצווה גדולה לעשות הכל להחזירה לאמונת ישראל ותורת ישראל.

כמובן שיש להתנהל מולה בחכמה ולנסות להציע לבדוק יחד את הדברים. או לשלוח אותה לכתוב לנו את כל מה שעל ליבה להוכיח שהיא בדת האמת ואנחנו בדת חלילה לא נכונה.

אחר שהיא תשוכנע בדת האמת נוכל לסייע לה גם להינצל כמובן מכל אוייב ולחזור לדת האמת בשלום וללא כל מורא.