האם גלות ישמעאל קשה יותר מהשואה?

  • ט"ז חשון התשפ"ד

שאלה

שלום כבוד הרב...בעקבות המלחמה שהתחילה שמעתי שרבנים אומרים שנכנסו לגלות ישמעאל שהיא הגלות האחרונה, קצרה,אבל הכי קשה...קראתי פה באתר הידברות מאמר כזה שאומרים שכביכול השואה היתה הכי קשה אבל היא חלק מגלות אדום...מה שאני שואלת זה האם באמת גלות ישמעאל היא הקשה ביותר?קשה ח"ו יותר מהשואה? או שמתכוונים מבחינת האמונה?אני ממש מקווה שלא מבחינת מלחמות וכו כי אני ממש פחדנית ואני בתקופה הזאת ממש בחרדות .ומה אפשר לעשות להנצל ? תודה רבה בשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

ראשית ראי את הנאמר כאן ותתני מרגוע לנפשך.

לעניין גלות ישמעאל אכן מבואר בזוהר שהגלות תהיה יותר קשה מגלות אדום אבל בכל זאת אין לנו לפחד ואין לנו לחשוש אלא לקוות ולבטוח בבורא עולם שישמור עלינו ויציל אותנו מכל אויב ונזכה מהרה לראות בביאת גואל צדק מתוך רחמים גדולים וכמבואר בתשובה שצורפה.