איך אוכל לכבד את אבי?

  • כ"ב אלול התשפ"ג

שאלה

שלום

בזמן האחרון שמתי לב שאבא שלי לא לומד תורה ורציתי לעשות עם זה משהו, אז החלטתי ללמד אותו גמרא. הבעיה היא שהוא לא מבין הרבה בלימוד, והוא מתקשה לזכור, הוא לא רוצה ללמוד יותר מדי כי יש לו עבודה וכו'. אז החלטתי על שורה ביום, ובכן הוא מתקשה לזכור משהו מהלימוד וזה מכעיס אותי, אסור להוכיח הורים. וכשאני אומר לו בוא נלמד 5 דקות את השורה, הוא לא רוצה כי הוא רוצה שיהיה זמן ללמוד שורה בקיצור אותי זה מכעיס כמה שהוא לא מבין ואין לו הרבה זיכרון והוא לא מבין ששורה לוקחת במקסימום 5 דקות ביום ואת זה הוא לא מוכן לעשות כי הוא רוצה זמן, אותי זה מכעיס שאני מנסה להעלות אבל הוא נשאר במקום, והחוסר הבנה שלו לגבי דברים של לימוד. מה לעשות? איך לנהוג?

תשובה

שלום וברכה

חלילה לכעוס על אביך על כך שהוא לא מצליח ללמדו או לזכור, זה כנראה אצלו דבר חדש שהוא לומד ולכן צריך רוב סבלנות וללמוד איתו בדרך כבוד ובדרך ארץ ולשמוח שהוא לומד בלי קשר אם הוא מבין וכמה הוא מבין. זה לא עניין שלך. בעצם הלימוד איתו אתה זוכה לכל הברכות ולכל הישועת עבורו ועבורך.

כבד את אביך כראוי בכל מצב ותזכה לכל הישועות.