חברה והשקפה

האם שער הגיהנום נמצא ברוסיה?

  • ו' אב התשפ"ג

שאלה

יש סרטונים שרצים ברשת על פתח הגיהנום שנחפר ברוסיה.
הכניסו מקרופון ויש הקלטות של צעקות מהבור בעומק. ולטענת הציבור זה ראש של הנשמות בגיהנום.
האם יש לזה על פי התורה או הקבלה איזו שהוא היבט אמיתי או שזה שיקרי לחלוטין.
אשמח אם הרב יעלה את זה בשיעור לסרטון שיופץ .
תודה.

תשובה

שלום וברכה

בדברי חז"ל מוזכר שיש גיהנום שהוא למטה בארץ ויש לו שלושה פתחים וכך מובא באוצר המדרשים

 ג' פתחים יש לו לגיהנם אחד בים ואחד במדבר ואחד בירושלם. בים מנין שנאמר מבטן שאול שועתי שמעת קולי (יונה ב'). במדבר מנין שנאמר וירדו הם וכל אשר להם חיים שאולה (במדבר ט"ז), בירושלם מנין שנאמר אשר אור לו בציון ותנור לו בירושלם (ישעיה ל"א).

אולם אין לנו למעשה כל אפשרות לדעת האם באמת הם הגיעו ברוסיה לגיהנום או שאין לזה קשר בין הדברים.