חברה והשקפה

טבע האדם טוב או רע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם האדם הוא טוב או רע מיסודו?

תשובה

שלום וברכה

האלוקים עשה את האדם ישר (קהלת ז' כט') וכן כתוב בעת בריאת האדם בראשית פרק א  כז       וַיִּבְרָא אֱלֹהִים אֶת הָאָדָם בְּצַלְמוֹ בְּצֶלֶם אֱלֹהִים בָּרָא אֹתוֹ זָכָר וּנְקֵבָה בָּרָא אֹתָם:
(.....(לא) וַיַּרְא אֱלֹהִים אֶת כָּל אֲשֶׁר עָשָׂה וְהִנֵּה טוֹב מְאֹד

אולם כל זה לפני חטאו של אדם הראשון. האדם בחטאיו ובמעשיו הן של הוריו והן של הגילגול הקודם שלו עצמו, משנה את טבעו וזה שכתובבפרשת נח  וַיָּרַח יְהֹוָה אֶת רֵיחַ הַנִּיחֹחַ וַיֹּאמֶר יְהֹוָה אֶל לִבּוֹ לֹא אֹסִף לְקַלֵּל עוֹד אֶת הָאֲדָמָה בַּעֲבוּר הָאָדָם כִּי יֵצֶר לֵב הָאָדָם רַע מִנְּעֻרָיו וְלֹא אֹסִף עוֹד לְהַכּוֹת אֶת כָּל חַי כַּאֲשֶׁר עָשִׂיתִי  ויש כאלו שנולדים בטבע קל ונאות יותר ויש כאלו שנולדים במידות קשות יותר וכל אחד מקבל את ארגז הכלים שלו מאת הבורא שיוכל לעמוד בתפקיד שלו כדי להגיע לתיקון השלם בעבודת המידות ובשלימות המעשים וכל אחד יכול להיות האדם הישר כמו בעת שנברא.

בברכה,

בנימיו שמואלי