שבת

מה עושים כשיש הפסקת חשמל לפני שבת?

  • י"ח סיון התשפ"ג

שאלה

שלום הרב
1) חברת חשמל עשתה הפסקת חשמל יזומה לפני שבת והחזירה את החשמל בשבת. רציתי לדעת האם מותר לי להכין את הפלטה שכשהחשמל יחזור היא תדלק? אם כן האם מותר לי לשים אוכל קר מבושל כל צורכו ישר על הפלטה או צריך מעל צלחת הפוכה? האם אוכל שעדיין חם קצת אפשר לשים ישר על הפלטה?
2) בעלי תלה את הקנדלברה שאני מדליקה בו את נרות השבת לתקרה עם שרשרת. אני מדליקה נרות בשמן האם יש בעיה לקרוא לאור הנר שמא יטה? כי זה לא הגיוני להטות זה לא יועיל לכלום רק ישפוך את השמן ואולי גם יכבה את הנר אז לא נראה לי שאף אחד יטה במצב הזה.
אנחנו אשכנזים
תודה רבה ושבת שלום ומבורך

תשובה

שלום וברכה

1. מותר להכין את הפלטה שתידלק כאשר החשמל יחזור.

אוכל קר יבש מותר להניח על הפלטה ויש מחמירים להניח רק על כלי מהופך.

2. תדליקי נר אחד מפרפין מוצק ותוכלי לקרוא לאור הנרות.