חברה והשקפה

איך מתמודדים עם ההסתה שקיימת היום?

  • ג' סיון התשפ"ג

שאלה

שלום רב רבינו,
רציתי לשאול, למה אני מרגישה חוסר אונים בסיטואציה שלאחרונה קורית בארץ? הדברים שקרו לאחרונה פגעו בי.

תשובה

שלום וברכה

כך מבואר בגמרא מסכת פסחים דף מט עמוד ב

תניא, אמר רבי עקיבא: כשהייתי עם הארץ אמרתי: מי יתן לי תלמיד חכם ואנשכנו כחמור. אמרו לו תלמידיו: רבי, אמור ככלב! - אמר להן: זה - נושך ושובר עצם, וזה - נושך ואינו שובר עצם.

תנא רבי חייא: כל העוסק בתורה לפני עם הארץ - כאילו בועל ארוסתו בפניו, שנאמר +דברים לג+ תורה צוה לנו משה מורשה, אל תקרי מורשה אלא מאורסה. גדולה שנאה ששונאין עמי הארץ לתלמיד חכם, יותר משנאה ששונאין אומות העולם את ישראל, ונשותיהן יותר מהן. תנא: שנה ופירש - יותר מכולן.

ה' יעזור שכל עם ישראל ישוב בתשובה שלימה וכלם יחזרו להיות אוהבים זה לזה וכדברי רבותינו על הפסוק לפני קבלת התורה ויחן שם ישראל נגד ההר - כאיש אחד בלב אחד.

בהצלחה,