חברה והשקפה

איך פועלת השתדלות בפרנסה?

  • י"ט אייר התשפ"ג

שאלה

בשביל שיהיה לנו פרנסה צריך לעבוד, זה ההשתדלות
אז איך זה יכול להיות שיש 2 אנשים אחד עושה את ההשתדלות ועובד מרוויח שכר מינימום.
והשני יודע שאם הוא ירוויח מינימום לא יהיה לו חיי שפע, ולכן הוא פותח עסקים ונהיה עשיר
אז נכון שאם ה׳ ירצה הוא לא יצליח
אבל האדם שמרוויח מינמום בטוח לא יהיה עשיר! (לא מדברת על מקרים נדירים כמו ירושה וכו)
וזה עובדה שאנשים עובדים יש להם שפע יותר ממשפחות אברכים שרק האישה עובדת.
אז מה הכוונה שהכול נגזר מלמעלה?
הרי כל אחד עושה את ההשתדלות . ועובדה מי שעושה יותר מרוויח יותר
אני אישה חרדית בעלת עסק שמרוויחה פי 3-4 מחברות שלי, והן בטוחות שהן עושות מקסימום השתדלות והכול מלמעלה
וזה ממש מטריד אותי השאלה
אשמח לתשובה

תשובה

שלום וברכה

כך אמר בורא עולם בספר דברים פרק ח (יז) וְאָמַרְתָּ בִּלְבָבֶךָ כֹּחִי וְעֹצֶם יָדִי עָשָׂה לִי אֶת הַחַיִל הַזֶּה: (יח) וְזָכַרְתָּ אֶת יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ כִּי הוּא הַנֹּתֵן לְךָ כֹּחַ לַעֲשׂוֹת חָיִל לְמַעַן הָקִים אֶת בְּרִיתוֹ אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַאֲבֹתֶיךָ כַּיּוֹם הַזֶּה:  ובתרגום אונקלוס ותדכר ית יי אלהך ארי הוא יהיב לך עיצא למקני נכסין בדיל לקיימא ית קימיה דקיים לאבהתך כיומא הדין:
הכוונה שזה שיש לך את  התבונה והעצה לפתוח עסק ולהצליח ולאחרת אין את האמביציה הזאת ואת הכישורים האלו, זה מעצת הבורא שרוהצ להעשיר אותך ורוצה לתת לשני פרנסה יותר מצומצמת, אין זה בחירה חופשית לכל אדם האם להיות עשיר או עני אלא גזירת שמים בלבד וכמובן שבורא עולם ברא את הטבע לגלגל את כל אחד למקום המתאים לו אם להיות עשיר או עני.

בברכה להצלחה מרובה בכל אשר תפני,