האם אפשר לנכות את עלות הנסיעות והמטפלת לפני נתינת מעשר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול לגבי מעשר מהמשכורת צריך להיות כולל נסיעות וכולל מטפלת של הילדה או שצריך להוריד את זה מהסכום ואז לתת מעשר? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

יש להפריש מעשרות מכמה שאת מרוויחה נטו (יעויין ברכי יוסף יורה דעה סימן רמט סק"ו, ושו"ת שבט הלוי חלק ה' סימן קלג אות ד).

ולכן אם הנסיעות והמטפלת של הילדה הן לצורך העבודה, אפשר לנכות סכום זה ואז לתת מעשר, אך אם היית שולחת את הילדה למטפלת גם אם לא היית עובדת, אי אפשר לנכות הוצאה זו (באורח צדקה פרק יב סעיף ד והערה ה בשם הגרי"ש אלישיב, הגר"ש וואזנר, והגר"נ קרליץ זצ"ל).

בברכה,

הלל מאירס