יש לי יונה באדן החלון שבנתה קן. מה עליי לעשות? האם זה קשור לשילוח הקן?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

היום גיליתי כי על אדן החלון יש לי יונה שבנתה קן.מה עליי לעשות? האם זה קשור לשילוח הקן ואם כן, מה עושים?

תשובה

שלום וברכה

אכן כך.

ראוי שתפקיר את מקום הקן כדי שהביצים יצאו במקום הפקר ולאחר שיצאו הביצים תוכל לקיים את מצוות שילוח הקן לעת ערב כאשר הנקבה חוזרת לקן ואז תשלחנה במקל וכדו' ותגביה את הביצים על מנת לזכות בהם. לאחר מכן או שתאכל את הביצים או שתחזירם למקומם והאמא תמשיך לדגור עליהם.