מהו התיקון למי שעשתה הפלה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ברצוני לדעת מה התיקון למי שעשתה הפלה? תודה

תשובה

שלום רב,

התיקון הוא על ידי חזרה בתשובה שלמה, שזה כולל שלושה שלבים, חרטה על העבירה, וידוי בפה (כדלהלן), וקבלה לעתיד לא לשוב עוד לעבירה זו לעולם (רמב"ם הלכות תשובה פרק ב הלכה ב).

וידוי בפה, היינו שצריך לומר "אנא השם, חטאתי, עויתי, פשעתי לפניך ועשיתי כך וכך, והרי נחמתי ובושתי במעשי, ולעולם איני חוזרת לדבר זה" (רמב"ם שם פרק א הלכה א).

ועל זה כדאי להוסיף את העניין של "תשובת המשקל", והיינו להשתדל עד כמה שאת יכולה למנוע מנשים אחרות לבצע הפלה.

לכן מומלץ ליצור קשר עם מחלקת אמ"א בהידברות ו/או עם אגודת אפרת, ששמו להם למטרה למנוע כמה שיותר הפלות בקרב בנות ישראל. ואם תוכלי לסייע להם באיזו שהיא דרך - זה יחשב לתשובת המשקל (וע"ע מה שכתבו בזה בשו"ת משנה הלכות חלק י"ז סימן ע אות ב, ובספר מעין אומר חלק י"ב פרק ג סימן עב).

וראי עוד בדבריו של הרב זמיר כהן שליט"א https://www.hidabroot.org/video/214523

בהצלחה רבה,

הלל מאירס