חברה והשקפה

האם מותר לענוד דגל ישראל על החליפה?

  • כ"ח ניסן התשפ"ג

שאלה

שלום וברכה לרב
אני בעל תשובה חרדי כ13 שנה, הלובש חליפה כל יום.
השאלה:
1)-כאדם חרדי האם מותר לשים סיכת 'דגל ישראל' על החליפה או חולצה-?
2) האם זה חילול ה' ללכת עם זה בקרב החרידים, כלומר שמא אני מתגרה בהם, למרות שאני לא חושב על זה בכלל?
3) האם זה קידוש ה' ללכת ככה ליד "לא שומרי תורה ומצוות"?
4) במהלך השנה חוץ מיום העצמאות זה בעיה ללכת ככה מול ה'?

#אני באמת שואל, כי מאז שהתחלתי ללמוד ספר *חובות הלבבות* כבר כמה זמן, פתאום התחלתי להסתכל על מעשי ה' כאל מתנה

תשובה

שלום בורכה

1. כרצונך.

2. תלוי במי מדובר. אם זה קנאיים יותר, עדיף לא להניח. אצל רוב הרחדים זה לא מזיז להם לכאן או לכאן.

3. לא נראה לי.

4. כרצונך.