נשים

למה צריך הפרדה בין בנים לבנות?

  • כ"ב ניסן התשפ"ג

שאלה

אני חייל דתי ויצא לי לדבר עם חילוניה ששאלה אותי למה יש הפרדה בין בנים לבנות, אני בתור דתי מכיר שהסיבה היא בגלל שככה התורה אומרת, וגם הרגשתי שזה מוריד אותי רוחנית.. אבל זה לא משהו שאני יכול לענות לחילוני ששואל אותי.. מה אני יכול לענות לה? איך מסבירים את החשיבות והתועלת בזה שאנחנו לא חיים מעורב?
(השאלה הגיעה מזה שהיא אמרה שזה שיש הפרדה בבית הכנסת (עזרת נשים) גורמת לריחוק לנשים לא דתיות מלהגיע לבית כנסת אז למה לא יושבים ביחד? היא גם אמרה שכשחברה שלה היתה המכינה הם ישבו מעורב בבית הכנסת וזה היה ממש טוב..)
אפשרי שאם יפרסמו את השאלה באתר אז היא תתפרסם אנונימי? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

השאלה כלל לא מובנת.

הרי המשיכה בין שני המינים ידועה בוודאי גם לה, אין אפוטרופוס לעריות וכאשר יושבים יחד במקום קבוע הרי שברור שזה יביא למכשול, לכן צריך הפרדה מוחלטת בין שני המינים כדי שלא יגיעו לידי חטא. כנראה שלא ידוע לה שקשר בין בני שני המינים ללא חתונה הוא איסור באיסור כרת.

ראה בהרחבה את המקורות כאן.

בברכה,

בנימין שמאל