נשים

אמצעי מניעה הורמונליים

  • י"ט ניסן התשפ"ג

שאלה

שלום רב.
במקרים בהם מותרת השהיית ההריון, הבנתי שמותר להשתמש בגלולות, או בהתקן תוך רחמי.
מדוע אין בכך משום הוצאת זרע לבטלה בשעת תשמיש?

תשובה

שלום וברכה

כל שהזרע נכנס למקום המיועד לו אין בזה זרע לבטלה, מבואר בדברי המקובלים שככל שהזרע מגיע למקום המיועד לו הרי שנוצר נפש שנהיית מתוקנת בעם הגעתה לעולם בצורה של זרע שמוצא בהיתר ומצווה, מקבלת הנפש ההיא את תיקונה כראוי אף שלא נוצר ממנה זש"ק. אולם כאשר האדם מוציא זרעו לשוא הוא גורם שיברא רוח טומאה שמתחברת לנפש שנוצר על ידי הוצאת הזרע וזה יגרום לכל הצרות לאדם.